Vida entre l’art i la ciència

Publicat dins de General, Recomanacions | Etiquetat com a , , , , , ,

Edunia és el nom d’una nova varietat de petúnia. Una nova forma de vida, un plantimal, tal com l’anomena el seu autor Eduardo Kac. L’artista va utilitzar les tècniques de la biologia molecular per a crear una flor modificada genèticament que és un híbrid de l’artista i una petúnia. Aquesta és la peça central de la sèrie Natural History of the Enigma i una de les peces que s’exhibeix aquests dies a l’exposició “Kac: Alba i Edunia” a la Galeria d’Art Tatiana Kourochkina: http://www.tkgaleriadart.com/index_ca.asp

A més, l’exposició també inclou els treballs de la sèrie GFP Bunny, a partir de les narratives generades arran de l’aparició, l’any 2000, d’un conill verd fluorescent anomenat Alba als mitjans de comunicació. Utilitzant com a leimotiv el conill fluorescent de Kac, l’artista explora la poètica de la vida i l’evolució així com la relació entre humans i animals. En aquesta ocasió Kac recontextualitza la cobertura mediàtica que va rebre el conill transgènic Alba.

Eduardo Kac ha estat pioner en les noves formes d’art per explorar la rellevància de l’art en el món contemporani. El seu treball se centra en les nocions canviants de la “vida” i la “naturalesa” en el segle XXI a través dels mitjans de comunicació.

L’exposició és la primera mostra d’una gira mundial que s’organitza amb motiu del 50 aniversari de l’artista. Es pot veure fins al dia 24 de març:

Kac: Alba i Edunia
Galeria d’Art Tatiana Kourochkina
Passatge Domingo, 11
08007. Barcelona
Més informació: http://www.tkgaleriadart.com/index_ca.asp

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *