L’ovella Dolly: del laboratori al museu

Publicat dins de General | Etiquetat com a , ,

L’ovella Dolly fou creada al laboratori fa 20 anys, concretament, el 5 de juliol de 1996. Mai abans una ovella havia sigut tan coneguda: era el primer mamífer clonat amb èxit a partir d’una cèl·lula adulta a l’Institut Roslin d’Escòcia i la fita científica tingué un extraordinari ressò mediàtic.

Es va voler que l’ovella fes una vida el més ‘normal’ possible i se la va deixar pasturar amb altres ovelles. Dolly va reproduirse i va tenir sis bens. L’any 2001, se li va mig diagnosticar artritis la qual cosa va donar lloc a especulacions sobre la mort prematura dels animals clonats a partir de cèl·lules adultes. Però va continuar fent vida més o menys amb normalitat fins al 10 de febrer de 2003 quan es va veure que no es trobava bé. Dolly va morir uns dies més tard, el 14 de febrer.

Degut a la popularitat que havia adquirit es va decidir dissecar l’ovella i que passés a formar part dels Museus Nacionals d’Escòcia. Per a saber-ne més: http://www.nms.ac.uk/explore/stories/natural-world/dolly-the-sheep/

Aquí us deixem l’enllaç a un vídeo on joves parlen amb els curadors del museu:

Scotland Creates: An Interview with Dolly the sheep from National Museums Scotland on Vimeo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *