Laboratori de mosques transgèniques

Publicat dins de General, Recomanacions | Etiquetat com a , , , , ,

Avui us presentem el Laboratori virtual de mosques transgèniques, un recurs educatiu produït per l’Institut Mèdic Howard Hughes. Es tracta d’una simulació del treball de laboratori que cal per a produir mosques transgèniques. El recurs pot servir com a complement del currículum o bé com a treball previ relacionats amb experiments similars al laboratori del centre educatiu.

L’experiència se centra, concretament, en la producció de mosques que contenen el promotor period adjacent al gen reporter de luciferasa per tal d’estudiar els ritmes circadians. Però les tècniques que s’il·lustren també es poden utilitzar per inserir diferents tipus de construccions d’ADN.

Els investigadors utilitzen regularment les bases de dades de seqüències moleculars de biologia per a molts propòsits, incloent el disseny de construccions utilitzades en la creació d’organismes transgènics. Els estudiants utilitzen aquests recursos en el context d’aquest laboratori virtual per confirmar que la seqüència en la construcció que estan utilitzant és en efecte el promotor per.  També han de seleccionar i posar a prova una hipòtesi mitjançant la realització d’experiments virtuals i anàlisi de dades. Els exercicis emfatitzen la importància de l’anàlisi i la interpretació, tot i que la hipòtesi resulta ser incorrecta.

El laboratori també pot ser un punt de partida per discutir temes relacionats amb la biotecnologia. Quines normes han de seguir els investigadors quan es produeix organismes genèticament modificats? Què passaria si una de les mosques modificades genéticament és alliberada accidentalment al medi natural?

Enllaç al web: http://www.hhmi.org/biointeractive/vlabs/transgenic_fly/index.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *