Comprovant les lleis de Mendel “in vivo”

Publicat dins de General, Recerca a l'aula | Etiquetat com a , , ,

Dins de la matèria optativa de 4t d’ESO de Biologia i Geologia realitzem cada curs unes pràctiques per comprobar la 1ª i 2ª llei de Mendel  treballant amb Drosophila melanogaster, per tal que els alumnes comprovin les proporcions de la descendència del creuament clàssic de Mendel 다운로드. Per això treballem amb mosques salvatges i mutants autosòmics sèpia .

Per dur-ho a terme vàrem adaptar un armari de fusta del laboratori com a cambra de cultiu, col·locant una bombeta i un termòstat, que ens permetès mantenir una temperatura de 25 ºC per el seu creixement i reproducció tango 어플. Tot i les diferències de temperatura que es poden donar dins l’armari, controlem que on es posin els pots la temperatura sigui l’adequada.

Els alumnes preparen el medi de cultiu i el col·loquen en pots de vidre, per posteriorment fer la cria de mosques i els creuaments 다운로드. Diferencien sota la lupa el seu sexe i observen les diferents fases del seu desenvolupament.

 

Grup clase: 4t ESO – Optativa Biologia i Geologia

Professora: Núria Canet

Institut Eduard Fontserè

L’Hospitalet de Llobregat

2 Responses to Comprovant les lleis de Mendel “in vivo”

  1. Laura diu:

    Esperem que el curs que ve podrem seguir el progrés de les vostres recerques!

  2. Jordi diu:

    Voldria fer el meu treball de recerca sobre les plantes de cicle curt (ràpid) i sotmetre-les a varicions del medi per tal de veure’n les seves variacions en el comportament i en l’anatomia.
    Per això sol·licitaria de quina forma puc aconseguir plantes tipus “Arabidopsis thaliana” o “Brassica campestris” que hagin estat tractades al laboratori i fagin el seu cicle en unes sis i vuit setmanes.
    Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *