Anàlisi de cafeïna a la puça d’aigua

Publicat dins de General, Treballs de recerca | Etiquetat com a , , , , ,

Com a part del treball de recerca de segon de Batxillerat, la WeiFeng Zheng ha fet un ampli anàlisi de la cafeïna. Ha combinat els aspectes històrics i sociològics amb el disseny d’una part experimental per a observar els efectes fisiològics de la cafeïna en els éssers vius, concretament, utilitzant com a organisme model la puça d’aigua (Daphnia sp.)

Un dels objectius dels treball ha estat extreure la cafeïna a partir de la Coca-cola, una de les begudes més consumides a nivell mundial, i observar els cristalls de cafeïna al microscopi. La segona pràctica experimental ha consistit en estudiar el ritme cardíac A partir del coneixement que la cafeïna té efectes indirectes sobre el ritme cardíac, augmentant la seva freqüència, en aquesta pràctica, l’alumna ha comprovat la relació entre la cafeïna i el ritme cardíac en la Daphnia, determinant la seva freqüència cardíaca sota diferents condicions (amb aigua normal i amb dissolucions amb dosi de cafeïna diferent).

Alumna: Zheng. WeiFeng

Treball de recerca de  2n Batxillerat. 2009-2010

Professor: Elisabet Sanz

Centre: IES Damià Campeny. Mataró

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *